Menu
0
KIWA CE Certificering
Beveiliging watertemperatuur
Nieuwste modellen 2024
Gratis rookgasafvoer t.w.v. € 49,95
04Nov2020
Geiser vs. Boiler

Geiser vs. Boiler

Geiser: bij een geiser stroomt er koud water langs een warmtebron (warmtewisselaar) en komt er warm water uit de kraan/douche/bad. Een soort van doorstroomapparaat.

Boiler: een boiler houdt voorraad van warm water. Een bepaalde hoeveelheid koud water wordt verwarmd en dat warme water wordt vervolgens bewaard.

De hoeveelheid water dat een geiser opwarmt is in principe oneindig omdat de geiser niet afhankelijk is van de grootte van een (voorraad)vat. Zolang er water door de geiser stroomt zal de geiser warm water leveren.
Als de geiser op bijvoorbeeld propaangas gestookt wordt dan kan het zijn dat het gas in de gasfles op is. Dan stroomt er koud water door de geiser heen en stroomt er koud water uit de geiser.

Bij een boiler is de hoeveelheid warm water afhankelijk van de grootte van het (voorraad)vat. Deze voorraad warm water kan worden gebruikt. Als de voorraad warm water leeg is (doordat bijvoorbeeld meerdere mensen achter elkaar douchen) dan moet je wachten totdat het water weer is opgewarmd.

Voordelen van een geiser:

  • Een geiser is vaak goedkoper dan een boiler;
  • Een geiser verbruikt minder dan een boiler, immers een boiler houdt het warm water op temperatuur;
  • Een geiser geeft altijd warm water, terwijl je bij een boiler beperkt bent door de grootte van het (voorraad)vat.

Voordelen van een boiler:

  • Bij het gebruik van een boiler kun je op meerdere punten tegelijk warm water gebruiken. Bij een geiser kan dat vaak niet;
  • Een boiler geeft vaak meer warm water per minuut.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.