Menu
0
KIWA CE Certificering
Beveiliging watertemperatuur
Nieuwste modellen 2024
Gratis rookgasafvoer t.w.v. € 49,95
19Nov2021
Onderhoud geiser

Onderhoud geiser

Een geiser dient minimaal 1x per jaar te worden gecontroleerd en te worden schoongemaakt. Laat dit door een gekwalificeerde installateur uitvoeren.

Een geiser is een belangrijk onderdeel van het warmwatersysteem in je huis. Het zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot warm water, of het nu gaat om het nemen van een douche, het wassen van je handen of het afwassen van de vaat. Om ervoor te zorgen dat je geiser goed blijft werken en veilig blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. In deze blog leggen we uit waarom onderhoud belangrijk is, hoe je je geiser zelf kunt onderhouden en waarom het soms verstandiger is om je geiser te laten onderhouden door een professional.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Een geiser die niet goed wordt onderhouden, kan leiden tot verschillende problemen. Een van de belangrijkste problemen is dat de geiser minder efficiënt werkt, waardoor je meer energie en dus meer geld kwijt bent aan het verwarmen van water. Daarnaast kan een geiser die niet goed wordt onderhouden, leiden tot veiligheidsrisico's zoals koolmonoxidevergiftiging. Een goed onderhouden geiser werkt niet alleen efficiënter, maar is ook veiliger in gebruik.

Hoe kun je zelf je geiser onderhouden?

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan je geiser. Dit kun je in sommige gevallen zelf doen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rij gezet voor het onderhouden van je geiser:

  1. Controleer regelmatig de waterdruk: De waterdruk van je geiser moet tussen de 1,5 en 2,5 bar zijn. Een te lage of te hoge waterdruk kan leiden tot problemen.

  2. Spoel de geiser regelmatig door: Door de geiser regelmatig door te spoelen, worden vuil en kalkaanslag verwijderd en blijft de geiser goed werken.

  3. Controleer de rookgasafvoer: De rookgasafvoer moet goed werken en vrij zijn van vuil en obstakels. Controleer deze regelmatig.

  4. Controleer de ontsteking: De ontsteking van de geiser moet goed werken en vrij zijn van vuil. Controleer deze regelmatig.

Waarom is het soms verstandiger om je geiser te laten onderhouden door een professional?

In sommige gevallen is het verstandiger om je geiser te laten onderhouden door een professional. Dit is bijvoorbeeld het geval als er problemen zijn met de geiser die je zelf niet kunt oplossen. Een professional kan deze problemen opsporen en oplossen, waardoor je geiser weer veilig en efficiënt werkt. Daarnaast kan een professional je adviseren over hoe je je geiser het beste kunt onderhouden en welke onderdelen eventueel moeten worden vervangen.

Bij Geiserwereld bieden we een professionele onderhoudsservice aan voor je geiser. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het onderhouden van geisers en zorgen ervoor dat jouw geiser veilig en efficiënt blijft werken. We controleren onder andere de waterdruk, de ontsteking, de rookgasafvoer en de algehele werking van de geiser. Daarnaast vervangen we eventuele versleten onderdelen en geven we je advies over hoe je je geiser het beste kunt onderhouden.

Wat zijn de voordelen van onze onderhoudsservice?

  • Veiligheid: Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zorgen we ervoor dat je geiser veilig blijft in gebruik. We controleren onder andere de rookgasafvoer om te voorkomen dat er koolmonoxide vrijkomt.

  • Efficiëntie: Een goed onderhouden geiser werkt efficiënter, waardoor je energie bespaart en dus geld bespaart op je energierekening.

  • Langere levensduur: Door regelmatig onderhoud uit te voeren, verleng je de levensduur van je geiser. Zo hoef je minder snel een nieuwe geiser aan te schaffen.

  • Geen omkijken naar onderhoud: Door gebruik te maken van onze onderhoudsservice, hoef je zelf geen onderhoud uit te voeren aan je geiser. Wij regelen alles voor je.

  • Garantie op het onderhoud: Als wij onderhoud hebben uitgevoerd aan je geiser, heb je garantie op het uitgevoerde werk. Mocht er iets niet goed zijn gegaan, dan lossen we dit kosteloos voor je op.

Kortom, onderhoud is essentieel voor een veilige en efficiënte werking van je geiser. Bij Geiserwereld bieden we een professionele onderhoudsservice aan om ervoor te zorgen dat jouw geiser in topconditie blijft. Door gebruik te maken van onze onderhoudsservice, hoef je zelf geen onderhoud uit te voeren en ben je verzekerd van een veilige en efficiënte werking van je geiser. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over onze onderhoudsservice en maak een afspraak om je geiser te laten onderhouden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.