Menu
0
KIWA CE Certificering
Beveiliging watertemperatuur
Nieuwste modellen 2024
Gratis rookgasafvoer t.w.v. € 49,95
29Jan2021
Verschil open en gesloten geiser?

Verschil open en gesloten geiser?

Als je op zoek bent naar een nieuwe geiser, is het belangrijk om te weten welk type geiser het beste bij jouw situatie past. Er zijn namelijk twee soorten geisers: open en gesloten geisers. Bij Geiserwereld verkopen we enkel gesloten geisers omdat deze veiliger en energiezuiniger zijn. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is tussen een open en gesloten geiser en waarom wij adviseren om een gesloten geiser aan te schaffen.

Open geiser

Een open geiser is een geiser die de lucht voor de verbranding uit de ruimte haalt waarin de geiser zich bevindt. De afvoer van de verbrandingsgassen gebeurt door middel van een rookgasafvoer. Een open geiser is vaak te vinden in oudere woningen en is goedkoper in aanschaf dan een gesloten geiser. Het grote nadeel van een open geiser is echter dat de verbrandingsgassen direct in de ruimte worden uitgestoten. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging en is dus zeer gevaarlijk.

Gesloten geiser

Een gesloten geiser is een geiser die de lucht voor de verbranding uit de buitenlucht haalt en de verbrandingsgassen via een dubbelwandige pijp afvoert naar buiten. Hierdoor is de kans op koolmonoxidevergiftiging veel kleiner dan bij een open geiser. Een gesloten geiser is veiliger, energiezuiniger en beter voor het milieu dan een open geiser. Bovendien is een gesloten geiser stiller dan een open geiser, omdat de verbrandingsgassen niet direct in de ruimte worden uitgestoten.

Voordelen van een gesloten geiser

  • Veiliger: Een gesloten geiser is veiliger dan een open geiser omdat de verbrandingsgassen niet direct in de ruimte worden uitgestoten. Hierdoor is de kans op koolmonoxidevergiftiging veel kleiner.

  • Energiezuiniger: Een gesloten geiser is energiezuiniger dan een open geiser. De lucht voor de verbranding wordt namelijk uit de buitenlucht gehaald, waardoor er minder warmte verloren gaat.

  • Beter voor het milieu: Een gesloten geiser is beter voor het milieu dan een open geiser. De verbrandingsgassen worden namelijk via een dubbelwandige pijp afgevoerd naar buiten, waardoor er minder schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen.

  • Stillere werking: Een gesloten geiser is stiller dan een open geiser, omdat de verbrandingsgassen niet direct in de ruimte worden uitgestoten.

Waarom kiezen voor een gesloten geiser van Geiserwereld?

Bij Geiserwereld verkopen we enkel gesloten geisers omdat deze veiliger, energiezuiniger en beter voor het milieu zijn dan open geisers. Bovendien hebben we een ruim assortiment aan gesloten geisers van hoge kwaliteit die aan alle veiligheids- en milieueisen voldoen. Onze gesloten geisers hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te installeren. Daarnaast bieden we uitstekende service en garantie op al onze producten.

Een gesloten geiser is een investering in de veiligheid en het comfort van je huishouden. Bij Geiserwereld begrijpen we dat deze keuze niet altijd eenvoudig is. Daarom staan onze specialisten klaar om je te adviseren bij het maken van de juiste keuze. We kijken samen naar de grootte van je huishouden en je verbruik van warm water, zodat we een passende gesloten geiser kunnen aanbieden.

Bij Geiserwereld willen we ervoor zorgen dat je tevreden bent met je aankoop. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten aan, maar ook uitstekende service en garantie. Heb je vragen of ben je niet tevreden met je aankoop? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Kortom, kies voor de veiligheid, het comfort en het milieu en ga voor een gesloten geiser van Geiserwereld. Onze gesloten geisers zijn energiezuinig, veilig en betrouwbaar. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en bieden uitstekende service en garantie. Bekijk ons assortiment gesloten geisers op onze website en maak de beste keuze voor jouw huishouden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.